/
Arméns musikkår på turné med Kalle Moraeus!

0

61

Plats

Arméns musikkår på turné med Kalle Moraeus!

oktober 7, 2023

Tid: 18:00
Adress: Hullsta gård SOLLEFTEÅ

Annons:

Information

En av Sveriges mest älskade och mångfacetterade artister Kalle Moraeus, möter Försvarsmaktens största ensemble, Arméns musikkår. Resultat kommer blir en spännande konsert fylld med folkmusik, poplåtar och traditionella marscher.

På programmet: Gårdebylåten, Gånglåt från Äppelbo, Koppången, Underbart, Västernorrlands regementes marschoch Arméns musikkår Stora Tapto!

Arméns musikkår

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester. Musikkåren består av 53 heltidsanställda musiker jämte ledning. Kåren är en del av Livgardet och stationerad i Stockholm.

Arméns musikkårs storlek samt dess genrebredd gör att kåren kan hantera ett stort antal spelningar. Totalt genomförs över 200 framträdanden varje år.

Kårens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik. I statsceremonielet ingår vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser och kungliga högtider för hovstaterna och regeringen. Kåren spelar även vid landets förband och genomför militära musikuppdrag, till exempel i samband med Försvarsmaktens utlandsmissioner i Kosovo och i Afghanistan.

På den internationella scenen har Arméns musikkår bland annat deltagit vid tattooer och musikfestivaler i Finland, Tyskland, Norge, Danmark, Frankrike och Schweiz. För övrigt bedriver Arméns Musikkår en välbesökt konsertverksamhet som är öppen för allmänheten. Repertoaren rymmer både konst- och populärmusik, från barock till nutid.

Eric Solén: Dirigent
Eric Solén utbildades som konsertpianist och dirigent vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han fick sitt genombrott när han vann Kungliga Operans dirigenttävling 1996 med engagemang vid Sveriges operahus och konsertorkestrar som följd.

Efter flera års intensiv verksamhet i Sverige sökte han sig till Europa. Där har han varit pristagare vid flertalet internationella dirigenttävlingar och etablerat sig som en uppskattad gästdirigent.

I Tyskland har han bl.a. innehaft posten som Generalmusikdirektor vid Theater & Philharmonie Thuringen och lett den drygt 80-höv-dade orkestern i konserter och operaföreställningar i såväl Tyskland som vid gästspel i Europa.

Kalle Moraeus: Solist

Kalle Moraeus föddes i Orsa och började som en fyra-åring att spela fyrsträngad mandolin. Huset var fylld med alla genres av musik, från Beethoven till Frank Zappa via svensk folkmusik. Efter studier i Göteborg blev Kalle medlem i Kungliga Filharmoniska Orkester som fiolist. Gitarr och folkmusik var fortfarande en stor intresse för Kalle, och en dag ringde Benny Andersson att fråga om en inspelning. Resultat blev formning av gruppen Orsa Spelmän med Kalles två bröder, Leif Göras och Nicke Göthe som andra medlemmar. Gruppen framförde låten Underbart på Melodifestivalen året 2010.

Konserten är i två set med paus
Biljettpriset är inkl.serviceavgift och pausfika:
Vuxen: 200:-
Ungdom upp till 18 år: 65:-

SolCon AB, Kungsgatan 7, 881 30, Sollefteå. Organisationsnummer: 559365-2729.